Bruidsfotograaf portfolio en tarieven

Inhoud

Bruidsfotograaf op je bruiloft

Je trouwdag is één van de belangrijkste dagen, of dé belangrijkste dag in je leven. Een fotograaf is dan ook onmisbaar. De bruidsfotograaf moet het meteen goed doen, het is júllie moment en jullie moeten je geen zorgen hoeven te maken over de foto’s. Je hebt het druk, die dag, en je kan niet alles zien. De fotograaf legt de momenten vast die je absoluut gezien moet hebben. Unieke foto’s die laten zien wat iemand voelt. Jullie bruiloft gaat niet alleen om wat er gebeurt maar heel erg over de emoties die er bij komen kijken. De fotograaf vereeuwigt jouw geluk, jouw emoties en dat van je gasten zodat je er nog vaak van genieten. Laat de intiemste en belangrijkste momenten van jullie leven vastleggen zodat ze nog vele jaren scherp op je netvlies blijven. De fotograaf zorgt ervoor dat de herinneringen aan jullie bruiloft voor altijd blijven. Jullie herinneringen en jullie emoties levend houden, daar gaat het om.

Met heel veel plezier ben ik de bruidsfotograaf die jullie geluk vastlegt.

Mijn stijl Bruidsfotografie

Mijn stijl voor fotografie bij bruiloften is spontaan en realistich. Ik laat graag de kleuren goed uitkomen zonder te overdrijven en waar dat mooi is scherp ik de foto’s iets aan. Ik zie veel maar hoef zelf niet veel gezien te worden. Jullie genieten ongestoord van jullie dag, ik zorg voor foto’s om op deze speciale dag terug te kijken.

17 Belangrijke momenten en items voor de bruidsfotograaf

Herinneringen van je bruiloft die je voor altijd wilt bewaren kan ik als bruidsfotograaf voor je vastleggen. Belangrijke momenten en onderwerpen tijdens een bruiloft zijn bijvoorbeeld:

 • De trouwjurk, voordat de bruid hem aantrekt
 • Het bruidsboeket als dat nog vers is
 • Gebruikte accesoires als kouseband, parfum, manchetknopen etc
 • De bruid met haar ouder(s), de bruid met broers en zussen en de bruid met vriendinnen
 • De bruidegom met zijn ouder(s), broers en zussen en met vrienden
 • Sfeerfoto’s van de bruid die zich met hulp klaarmaakt voor de bruiloft (ook aanbrengen van de bruidsmake-up)
 • Idem voor het aankleden en voorbereiden van de bruidegom
 • De bruidegom die aanbelt. Wordt er opengedaan?
 • Het moment dat het bruidspaar elkaar ziet (dat kan aan de deur zijn maar ook een ander moment)
 • Het bruidsboeket, de ringen, andere attributen
 • Het bruidspaar in hun vervoermiddel voor die dag
 • De trouwceremonie(s)
 • De verliefde blik bij het “Ja”
 • DE kus 👨‍❤️‍👨
 • De bruiloftsgasten (met speciale aandacht voor.. )
 • De eerste dans,
 • Het trouwfeest (locatie, sfeer, gasten, acts..)

Deze punten wil ik zeker van te voren met jullie doornemen. Zijn er dingen die je niet wilt, of die je juist extra belangrijk vindt? Gebeuren er andere dingen waar ik extra aandacht aan moet geven, wie moet er ábsoluut mooi op de foto staan, etc..
De lijst hierboven noemt telkens bruid en bruidegom. Uiteraard maakt het mij niet uit of het gaat om een huwelijk tussen een man en een vrouw of tussen personen van gelijke sekse. Het is de liefde die belangrijk is. En de emoties van de dag. Die wil ik voor ieder stel vastleggen. Dát is mijn insteek als bruidsfotograaf

Professioneel trouwalbum

Na afloop van jullie dag ga ik aan de slag met de foto’s. Voor een resultaat dat nog jaren gezien mag worden maak ik een mooi professioneel album voor jullie. Jullie bepalen van te voren hoe het album er uitgaat zien, welke foto’s er in moeten en welk budget jullie daarvoor hebben. Een klein en voordelig album, of juist groots uitpakken? Extra albums voor ouders of getuigen? Laat je verrassen door de mogelijkheden!

Wil je geen trouwalbum of -boek? Toch wel hoor! Als je gaat voor een voordelig fotoboek ben je goedkoper uit dan met alleen een trouwreportage. Ik leg je graag uit hoe dat zit.

De prijzen voor trouwalbums en -boeken lopen uiteen van enkele tientjes tot enkele honderden Euro’s. Ik heb hier een aparte catalogus voor die ik je op aanvraag toestuur.

Uiteraard krijg je behalve de foto’s in het trouwalbum ook alle foto’s digitaal. Ik lever ze in verschillende resoluties voor gebruik op websites en social media, computer en voor (af)drukwerk.

Fotogalerij

Hieronder een aantal voorbeelden van mijn werk als bruidsfotograaf. Geniet er van, zoals ik ervan genoten heb ze te maken. Klik er op voor een uitvergroting.

Tarieven bruidsfotograaf

Ik werk als bruidsfotograaf niet met pakketten met een beperkt aantal foto’s en ik zal je zeker niet een door mij gekozen album opdringen. Van alle foto’s die ik maak, maak ik eerst een selectie op kwaliteit. ik haal de ‘dubbelen’ er uit wat er dan overblijft bewerk ik krijgen jullie in bestandsvorm op een USB-stick. Daarnaast mag je er een aantal selecteren om opgenomen te worden in jullie trouwalbum. Hoeveel foto’s daar in gaan hangt af van het album of boek dat júllie kiezen.

image 8 * Bruidsfotograaf portfolio en tarieven * Evenementfotografie
Tarieven bruidsfotografie

Hiervoor krijg je:

 • Een bruiloftreportage naar jullie wensen
 • Nabewerking van alle foto’s na selectie op kwaliteit
 • Alle foto’s geleverd op een luxe USB-stick in drie verschillende resoluties, geschikt voor social media, computer en drukwerk
 • Een afgeschermd online album met de mogelijkheid tot nabestellen van foto’s en fotokado’s
 • Een deel van de reistijd kado (zie tabel). Daarboven reken ik in halve uren
 • Een gratis kennismaking bij jullie thuis, waarbij we alles doornemen en elkaar leren kennen*
 • Geen reiskosten voor de kennismaking*
 • Een back-up van je foto’s voor minimaal 5 jaar
 • De eerste 5 foto’s vaak de volgende dag, om te delen en nog even na te genieten

*: Voor minder dan 4 fotografie-uren wordt het kennismakingsgesprek en de volledige reisuren wel berekend.

In de tabel staan mijn tarieven inclusief BTW bij het afgenomen aantal uren. De lage BTW geldt als je een boek of album afneemt, de prijzen hiervan beginnen met enkele tientjes. Het aantal uren dat wordt geteld is aantal uren dat ik aanwezig ben op de bruiloft. Voor deze tabel ga ik ervan uit dat het minimaal 4 aaneengesloten uren zijn. Alle werk voor- en achteraf, dus intakegesprek, overleg maar ook de nabewerking, is bij die prijs inbegrepen. Als je The Wedding Ladies inschakelt voor je trouwceremonie krijg je van mij 10% korting op de reportage (zie ‘Trouwceremonie goed geregeld‘).

Online Album / fotocadeaus

Je krijgt je trouwfoto’s digitaal op een passende USB-stick, maar ik zet ze ook online in een afgeschermde folder (zoals deze) die je als online album kan delen met vrienden. Vanuit dat album kan je ook afdrukken laten maken als foto of op diverse fotocadeaus. Jullie bepalen zelf met wie je het album deelt, een ander kan het niet zien.

Reservefotograaf

Ik zal altijd maximaal proberen op de afgesproken tijd op de bruiloft aanwezig te zijn. Maar zoals bij elke fotograaf kan het gebeuren dat ik door ziekte de afspraak op het laatste moment niet na kan komen. Dat mag natuurlijk jullie zorg niet zijn. Daarom heb ik goede afspraken met een andere fotograaf die het met evenveel enthousiasme van mij overneemt en waarvan ik weet dat hij kwaliteit levert. Ik blijf na de trouwdag jullie contactpersoon en ook het album wordt door mij verzorgd. Het invallen op jullie bruiloft is natuurlijk iets dat op dat moment op korte termijn geregeld moet worden. Mocht ook de reserve-fotograaf echt niet kunnen dat raadpleeg ik mijn netwerk.

Trouwfoto’s kwijt? Geen zorgen!

Digitale fotobestanden zijn kwetsbaar. Je bent er zuinig op maar je kan ze toch kwijtraken. De laptop of de USB-stick waar ze op staan kan defect gaan en zelfs je backup kan weg zijn. Ik bied je extra veiligheid door het houden van een back-upservice voor al jullie bestanden. Als jullie je fotobestanden kwijtraken stuur ik ze gewoon opnieuw. Ik garandeer dit voor 5 jaar maar in principe houdt het niet op. Mijn backups staan op verschillende plaatsen op en buiten mijn werklocatie, ook als bij mij alles afbrandt zijn de bestanden nog niet verloren. Een veilig idee, toch?

Trouwceremonie goed geregeld

The wedding Ladies regelen de trouw ceremonie

Alles rond de trouwceremonie kan je overlaten aan Yeteke en Lilly van The Wedding Ladies in Drachten. Kies voor een persoonlijke trouwceremonie met deze gecertificeerde trouwambtenaren. Ik werk graag met ze samen en geef je dan ook 10% korting op de trouwreportage als je hen en mij samen boekt. De korting geldt voor de reportage, niet op het album of op de reiskosten.

Aanbevelingen bruidsfotograaf

reina * Bruidsfotograaf portfolio en tarieven * Evenementfotografie
Tim is echt een aanrader! Prachtige foto’s van onze trouwdag en onopvallend aanwezig. Op de juiste momenten de perfecte foto! Ook de kinderen heeft hij mooi op de foto gekregen. Kortom, een aanrader!
petra 1 * Bruidsfotograaf portfolio en tarieven * Evenementfotografie
Tim heeft op onze trouwdag geweldige foto’s gemaakt! Hele mooie foto’s van ons, maar ook zeker van veel verschillende gasten. Heel erg blij mee! Het was ook erg fijn om, voordat de nabewerking klaar was, alvast een voorproefje te ontvangen van een aantal foto’s. Samen met alle foto’s, ontvingen we een slideshow waarin de foto’s verwerkt waren. Lekker achterover leunen en nagenieten van onze prachtige dag!

Meer aanbevelingen

Terug naar de inhoudsopgave

Ontdek wat ik voor u kan doen!

Vraag mij meer informatie op telefoonnummer 06 83449403 of per email tim@fotogroeneveld.nl

Meer over:

Hebt u interesse? Ik ook in u!  Meer weten over mij als fotograaf of een afspraak maken? Weten wat ik voor u kan doen voor uw unieke afbeeldingen? Neem dan contact met mij op via info@fotogroeneveld.nl of bel me direct op 06-83449403.