Oude Paxina Camera

Dit is een heel bijzondere camera. Het is een oude Paxina camera. Eentje uit de Paxina-serie van Braun. Hij is misschien niet zeldzaam, hij is ook niet in een heel goede conditie. Maar deze camera is bij een prijsvraag gewonnen door mijn vader toen hij een klein jongetje was. Hij was de koning te rijk. Ik begreep van mijn zuster dat hij niet ouder dan tien jaar moet zijn geweest. Dat betekent dat het ergens begin jaren ’30 moet zijn geweest. Deze oude Paxina camera is jaren geleden bij mijn zus terechtgekomen en paste mooi in de verzameling oude camera’s van mijn zwager. Toch hebben ze besloten dit apparaat aan mij te geven. Ik vind dat toch wel heel bijzonder en ben er ontzettend blij mee. Daarom even in de fototent. Zowel op het zwart als op het wit. Op het wit komt hij beter uit maar op het zwart vond ik hem mooier.

Oude Paxina Camera, Paxinar van Braun