Concertfotografie Anger Machine in De Westereen (Zwaagwesteinde)

Gebeurtenis: Concertfotografie Anger Machine in De Westereen (Zwaagwesteinde), Friesland. De metalband speelde in het Badhûs, waar regelmatig dergelijke evenementen worden gehouden. Dit was tijdens het RTL Metalcafé Winterfestival. Ik was als evenementfotograaf voor RTV NOF aanwezig om een fotoverslag van dit optreden te maken.

Over Anger Machine

Anger Machine is een vijfkoppige metalband uit Alkmaar, Nederland. Het is moeilijk er een label op te plakken. Neem het geluid van Lamb of God, trashy riffs, en Pantera-achtige grooves. Tel er gitaarsolo’s bij op die je helemaal terugvoeren naar de geweldige metalbands van de jaren tachtig. Met die combinatie kom je dicht bij het geluid van Anger Machine.

Samenstelling Band

Anger Machine is in 2015 opgericht door afgestudeerd gitarist Thijmen den Hartigh. De rest van de band bestaat uit Martijn de Jong op gitaar, Corné van der Vlugt op drums en Merijn Kloosterman op bas. Vanaf 2019 neemt Metal Factory-afgestudeerde Remus Stingaciu het stokje over van voormalig zanger Tim Koole.

Grooves en Hooks

Het geluid van de band is modern; het wordt gekenmerkt door groovende, snelle stukken gecombineerd en afgewisseld met melodieus en harmonieus gitaarspel. De tracks zijn pakkend en zitten boordevol hooks. Ze zijn zo geschreven dat, ondanks de variatie in stijl, elke track toch één geheel vormt. Naast uitstekende songwriting, onderscheidt de band zich door moderne zang en hoogwaardige gitaarsolo’s. Anger Machine ziet af van chique intro’s of lichtshows, maar vertrouwt in plaats daarvan op hun expertise: het publiek op het evenement bombarderen met hun muziek, brutaal strak en met ongeëvenaarde energie. Wat je ziet is wat je krijgt. En dat is het geheim achter het vermogen van de band om een ​​publiek in een mum van tijd overeind te houden en ze met een voldaan gevoel weer naar huis te sturen.

Van EP tot Album

Op 24 september 2006 begon Anger Machine met het spelen op evenementen na de release van hun eerste EP “Unbreakable”. De EP krijgt kritiek vanwege de kwaliteit van de productie, maar de band is niet vies van een beetje opbouwende kritiek en besluit producer David Hazeleger te vragen voor hun volgende release. Nog geen jaar later, op 2 september 2017, verschijnt de single “Warpath”. De productie is perfect en daarom besluit de band om met David verder te werken aan hun eerste volledige album “Trail of the Perished”, dat op 6 juli 2019 verscheen.

Meer over:

Hebt u interesse? Ik ook in u!  Mag ik bij u aan tafel komen? Dan kunnen we samen bekijken wat ik voor u kan doen voor uw unieke afbeeldingen? Nodig me maar uit via info@fotogroeneveld.nl of bel me direct op 06-83449403.