Concertfotografie Vortex in Drachten

Gebeurtenis:  Concertfotografie Vortex in Drachten, Friesland. Op verzoek van Martjo Whirlewolf Brongers maakte ik in november 2019 een fotoserie van het concert van Vortex tijdens het Holland Heavy festival in Drachten. Martjo vroeg me de foto’s nog niet te publiceren, hij had er een speciaal doel mee. Hij had het over een nieuw album. Ik stuurde Martjo 69 nabewerkte foto’s.

Laatste concert Vortex

Wat we toen nog niet wisten was dat het Martjo zijn laatste optreden zou zijn, en daarmee het laatste optreden van Vortex. In december kregen we het tragische nieuws dat Martjo was overleden. Met hem ging een bruisende persoonlijkheid, de inspirator, gitarist en mede-oprichter van de bekende Groninger metalband Vortex van ons heen.

MetalBats

Nu Martjo’s speciale doel voor de foto’s niet meer gerealiseerd zou worden werden de foto’s vergeten. Een paar waren wel doorgestuurd maar de meesten nog niet. Totdat Vortex-bassist Harm ten Hoove in april 2021 op social media meldde dat er een nieuwe editie van het Holland Heavy festival zal komen en dat de band daar weer op zou treden. Niet meer als Vortex, maar gereïncarneerd als MetalBats. Metalbats zal nummers spelen die voor Vortex zijn geschreven maar door tijdgebrek nog nooit tijdens een optreden gespeeld zijn. Ik herinnerde mij de nooit gepubliceerde foto’s van Vortex’ laatste opteden en nam contact op met Harm. Harm wilde ze erg graag alsnog hebben.

Holland Heavy 2021

De 2021-editie van het Holland Heavy festival zal zijn op 20 november in Iduna. Naast MetalBats spelen daar Picture, Helloise/Highway Chile, Burning, Restless, Emerald, Steel Shock, Sad Iron en Stanger. Meer info en tickets vind je op de website van Iduna. Uiteraard zal ik daar ook weer zijn als concertfotograaf.

Meer over:

Hebt u interesse? Ik ook in u!  Mag ik bij u aan tafel komen? Dan kunnen we samen bekijken wat ik voor u kan doen voor uw unieke afbeeldingen? Nodig me maar uit via info@fotogroeneveld.nl of bel me direct op 06-83449403.